Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-27th January 2016
Current Affairs Quiz-27th January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).President Pranab Mukherjee approved the Union Cabinet’s recommendation for the imposition of President’s rule on which state recently?
a)   Madhya Pradesh
b)   Jammu Kashmir
c)   Arunachal Pradesh
d)   Sikkim
e)   Chhattisgarh


2).India’s first blind-friendly train, from ______ to Varanasi, made its maiden journey.
a)   Ahmedabad
b)   Bangalore
c)   Delhi
d)   Coimbatore
e)   Mysore


3).Which Country become the first foreign military contingent at Republic Day parade?
a)   Germany
b)   France
c)   USA
d)   Japan
e)   China


4).The Delhi government has appointed a Commission of Inquiry to address “unheeded” complaints of women by the police. The head of the commission is
a)   Dinesh Danyal
b)   R.S. Jadhav
c)   M.D. Kadukar
d)   I.B. Shaikh
e)   W.K. Kanbarkar


5).All India Radio (AIR) launched a 24*7 classical music channel _______ on its ‘All India Radio live’ mobile app.
a)   Sa Re Ga Ma Pa
b)   Raagam
c)   Taanam
d)   Pallavi
e)   None of the above


6).Which country has announced that it is set to launch a regional centre to counter-terrorism digitally on the lines of the ones used by the US to fight terrorism?
a)   Singapore
b)   Indonesia
c)   Philippines
d)   Malaysia
e)   Cambodia


7).Denmark world’s least corrupt country. India’s position in corruption is
a)   77th
b)   78th
c)   76th
d)   75th
e)   None of the above


8).Oil Minister DharmendraPradhan said the public sector oil firms IOC, BPCL, HPCL and EIL will invest 1.5 lakh crore to set up India’s largest refinery in
a)   Maharashtra
b)   Andhra Pradesh
c)   Telangana
d)   Tamil Nadu
e)   Karnataka


9).Beverages major Coca-Cola on Monday announced its foray into value-added dairy drinks segment in ______.
a)   China
b)   Japan
c)   India
d)   Malaysia
e)   None of the above


10).Which Company named American Express Co executive Leslie Berland as its chief marketing officer?
a)   Facebook
b)   Twitter
c)   Whatsapp
d)   Google
e)   Microsoft


Answers:
1) c) 2) e)  3) b)  4) a)  5)b)  6) c)  7) c)  8) a)  9) c)  10) b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: