Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-26th January 2016
Current Affairs Quiz-26th January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1). Republic Day of India was celebrated on 26 January 2016. This is India’s _________ Republic Day.
a)   65th
b)   66th
c)   67th
d)   68th
e)   None of the above


2). International Customs Day was celebrated on ___________.
a)   26th January
b)   27th January
c)   27th February
d)   25th January
e)   None of the above


3). The Scheduled Castes and the Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Amendment Act, 2015 came into force on
a)   27th January
b)   1st February
c)   26th January
d)   25th January
e)   None of the above


4). Chinese startup Moikit has developed a smart bottle _____ priced between $130-$150, that tracks the user’s water consumption, compiles health data and gives water intake reminders.
a)   Tweet
b)   Sugar
c)   Grain
d)   Seed
e)   Health


5). Gurgaon based Power2SME Company was founded by
a)   R Narayana
b)   V Kishore
c)   R Sastri
d)   R Venkataratnam
e)   R Narasimham


6). Which US based startup has developed a smart luggage ‘G-RO’, that features all terrain wheels, inbuilt tablet stand and a charging station with two USB ports?
a)   Kaodim
b)   Shalgi Design Studio
c)   Drivio, Inc
d)   SynapseMX
e)   None of the above


7). A two wheeler taxi service, ‘Bikxie Pink’, for women has been launched in _______ that is completely run by women.
a)   Gurgaon
b)   Ahmadabad
c)   Kolkata
d)   Delhi
e)   Mumbai


8). Mahindra Defence and ________ inked a pact to form a joint venture to produce military helicopters in India.
a)   Midland Helicopters
b)   Bristow Helicopters
c)   Maverick Helicopters
d)   Airbus Helicopters
e)   Scotia Helicopters


9). Who among the following were not conferred with Padma Vibhushan 2016
a)   Yamini Krishnamurthi
b)   Ram V Sutar
c)   Rajinikanth
d)   Girija Devi
e)   Ramoji Rao


10). Indian opener Rohit Sharma’s ODI rank is
a)   5th
b)   4th
c)   2nd
d)   6th
e)   10th


Answers:
1) c)  2) a)  3) c)  4) d)  5) a  6) b)  7) a)  8) d)  9) b)  10) a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews