Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-24th January 2016
Current Affairs Quiz-24th January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Union Defense Minister Manohar Parrikarhoisted India’s tallest and largest Tricolor atop the famous Pahari Mandir in which city?
a)   Ranchi
b)   Ahmedabad
c)   Surat
d)   Kochi
e)   Pune


2).India and Bahrain have vowed to strengthen their ties in key areas like trade and counter- terrorism. Who is the foreign minister of Bahrain?
a)   Khalid bin Mohammad Al Attiyah
b)   Yusuf bin Alawi bin Abdullah
c)   Walid Muallem
d)   Khalid bin Ahmed Al Khalifa
e)   None of the above


3).The Andhra Pradesh Government launched which of the following schemes to support the tribal women in their quest for livelihood.
a)   Aranya Putrika Pathakam
b)   Giriputrika Kalyana Pathakam
c)   Udyanavanaputrika Pathakam
d)   Ananditha Kalyana Pathakam
e)   None of the above


4).The union cabinet on Sunday recommended imposition of President’s Rule in Arunachal Pradesh.Governor of Arunachal Pradesh
a)   NN Vohra
b)   Vajubhai Vala
c)   SC Jamir
d)   Jyoti Prasad Rajkhowa
e)   None of the above


5).The United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (UNESCAP) released World Economic Situation and Prospects (WESP) 2015 report. According to the report which country was the fastest growing big economy in the world in 2016?
a)   Spain
b)   China
c)   India
d)   Japan
e)   France


6).Which of the following company has agreed to pay 130 million pounds ($185 million) in back taxes to Britain, prompting criticism from opposition lawmakers and campaigners?
a)   Microsoft
b)   Oracle
c)   Google
d)   IBM
e)   Samsung


7).Amazon successfully launched and landed a suborbital rocket for a second time. Founder of Amazon is
a)   Jeff Bezos
b)   Sachin Bansal
c)   Anand Jadhav
d)   Kunal Bahl
e)   Vineet Saxena


8).RBI is going to introduce new currency notes of ______ denominations of the Mahatma Gandhi Series 2005 with additional security features.
a)   100 and 500
b)   500 and 1000
c)   100 and 1000
d)   50 and 500
e)   50 and 100


9).Whom among the following clinched the Malaysia Masters Grand Prix Gold title?
a)   Saina Nehwal
b)   Ashwini Ponnappa
c)   P V Sindhu
d)   Li Xuerui
e)   Goh liu Ying


10).The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) will come out with its final stand on the issue of differential pricing of data services by January end. Who was the Head of Net Neutrality Report?
a)   AK Bhargawa
b)   M Rahul Verma
c)   R Ajay Sharma
d)   K Mohan
e)   N Dinesh Kumar


Answers:
1). a)   2). d)  3). b)  4). d)  5). c)  6). c)  7). a)  8). a)  9). c)  10). a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: