Current Affairs Quiz- 5th November- 2015

Current Affairs Quiz- 5th November- 2015
Current Affairs Quiz- 5th November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which among the following country’s parliament has ratified the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) agreement?
a)   China
b)   Japan
c)   India
d)   Nepal


2).Which of the following has been banned by the National Green Tribunal (NGT) in New Delhi and 4 other north western states?
a)   Using imported pesticides
b)   Digging deep well
c)   Using chemical fertilizers
d)   Straw burning


3).What is the position of Indian Prime Minister Narendra Modi in the 2015 Forbes’s Powerful Person of the year?
a)   9th
b)   7th
c)   8th
d)   10th


4).Who is the next Chief Justice of India?
a)   Justice Gorla Rohini
b)   Justice T S Thakur
c)   Justice S J Wazifdar
d)   Justice K Sridhar Rao


5).Who has been appointed as the new Indian High Commissioner to United Kingdom?
a)   Navtej Singh Sarna
b)   Ashok Lahiri
c)   Pratyush Sinha
d)   Raghunath Anant Mashelkar


6).Name the Indian Shooter to win Silver in the 13th Asian Shooting Championship in Kuwait City?
a)   Malaika Goel
b)   Jitu Rai
c)   Anjali Bhagwat        
d)   Apurvi Chandela


7). What is the rank of Indian famous boxer Shiva Thapa in the latest international ranking of boxing in the 56kg category?
a)   2nd
b)   3rd
c)   4th
d)   5th


8).Who is the head of the National Green Tribunal (NGT) bench?
a)   Justice Mohit S Shah
b)   Justice Ashok Bhusan
c)   Justice L K Mahapatra
d)   Justice Swatanter Kumar


9).Who has been appointed as the new senior Vice President and Head of Consumer Experience and Growth of Flipkart?
a)   Surojit Chatterjee
b)   Bhairon Singh Shekhawat
c)   Kocheril Raman Narayanan
d)   Brian Moynihan


10).Who is the present Chief Minister of Jharkhand?
a)   Prithviraj Chavan
b)   Virbhadra Singh
c)   Hemat Soren
d)   Raghubar Das

Answers:                                 
1). a)   2). d)   3). a)   4). b)   5). a)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). d)

People Also Visited:
Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here
Online Mock Tests 2019: