Current Affairs Quiz- 5th October 2015

    Current Affairs Quiz- 5th October 2015
    Current Affairs Quiz- 5th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Who has been appointed as Chief Financial Officer (CFO) of Flipkart for its commerce platform?
    a)   Pramod Jain
    b)   Sriram Venkatraman
    c)   Aakash Moondhra
    d)   Rajesh Subramaniam


    2). Name the patrol vessel which has been participated in 26th edition of CORPAT?
    a)   INS car Nicobar
    b)   INS Sukanya
    c)   INS Saryu
    d)   INS Bangaram


    3). Who has the won 11th edition of 2015 MTB Himalayan title Men’s solo?
    a)   Luis Leoa Pinto of Portuguese
    b)   Andi Seewald of Germany
    c)   Pau Zamora of Spain
    d)   Ajay Pal Chhetri


    4). Who has been appointed as the President of BCCI by Special General Meeting?
    a)   Srinivasan
    b)   Jagmohan Dalmia
    c)   Shashank Manohar
    d)   Sunil Gavaskar


    5). Which of the following city is hosting Indo-German Summit Digitising?
    a)   Kolkata
    b)   Mumbai
    c)   Delhi
    d)   Bangalore


    6). Ashish Bahuguna, the Chariman of the FSSAI, has been given an additional charge as CEO, after shifting _________ to the NITI Aayog.
    a)   Yudhvir Singh Malik
    b)   L.Sharma
    c)   Utpal Kumar Singh
    d)   Asit Tripathy


    7). Three Scientist has been selected for the Nobel Prize for Medicine of the year 2015, Who among the following is NOT one them?
    a)   William Campbell
    b)   David Anderson
    c)   Youyou Tu
    d)   Satoshi Omura


    8). Name the technology that used in KISAN project which was launched by Dr. Sanjeev Kumar Balyan, the Minister of State for agriculture and Farmer’s welfare?
    a)   Space technology and Geoinformatics
    b)   Vertical farming
    c)   Agricultural Robot
    d)   Precision agriculture


    9). Sumit Issar has been appointed as the Managing Director of which of the following Company?
    a)   Reliance
    b)   Ford
    c)   Mahindra
    d)   Eicher


    10). Who is the winner of the Malaysia Open title which was held at Kuala Lumpur?
    a)   Roger Federer
    b)   Feliciano Lopez
    c)   Andy Murray
    d)   David Ferrer


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

    / 5. Reviews