Current Affairs Quiz- 5th September 2015

    Current Affairs Quiz- 5th September 2015
    Current Affairs Quiz- 5th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following state government has planned to train 50,000 government employees as a part of its Key Result Area (KRA) programme?
    a)   Kerala
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    2).Name the Indian Shooter who won Silver medal in women’s 10m air rifle event of the ISSG Rifle and Pistol World Cup Finals?
    a)   Anagha Deshpande
    b)   Anjali Bhagwat
    c)   Apurvi Chande
    d)   Anjum Chopral


    3).PM Narendra Modi has announced which of the following places as the spiritual capital?
    a)   Bodhgaya
    b)   Gangotri
    c)   Kedarnath
    d)   Badrinath


    4).What is the name of the joint project between NASA and ISRO to co-develop and launch a dual frequency synthetic aperture radar satellite?
    a)   NASIND Mission
    b)   INSAR Mission
    c)   INDANS Mission
    d)   NISAR Mission


    5).Who is Jhumpa Lahiri?
    a)   Novelist
    b)   Director
    c)   Singer
    d)   Dancer


    6).Satish Dhawan Space Centre is located at__________.
    a)   Rameshwaram, Tamilnadu
    b)   Sri Harikota, Andhra Pradesh
    c)   Kochi, Kerala
    d)   Kavaratti, Andaman Island


    7).LAPAN A2/Orari is a new satellite which was yet to be launched by India for_________
    a)   South Korea
    b)   Malaysia
    c)   Indonesia
    d)   Russia


    8).What is the theme of the SAARC Countries conference which was being held in New Delhi?
    a)   Fight Against Terrorism
    b)   Economic Co-operation
    c)   Food Security
    d)   Disaster Mitigation


    9).Name the Head Coach of the Sri Lankan Cricket Team who has recently resigned?
    a)   Tilakratne Dilshan
    b)   Arjuna Ranatunga
    c)   Farveez Maharoof
    d)   Marvan Atapattu


    10).Who is Aadesh Shrivastava?
    a)   Bollywood Music Director
    b)   Bollywood Actor
    c)   Bollywood Director
    d)   Bollywood Singer

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:
    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews