Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz  30th March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Kachhabali village in which state became the first liquor-free village in the state?
a)  Haryana
b)  Rajasthan
c)  West Bengal
d)  Jammu and Kashmir
e)  Maharashtra


2).Taxi-cab hailing app Uber announced the launch of its pilot ‘bikesharing’ product UberMOTO in
a)  Ahmadabad
b)  Bengaluru
c)  Gurgaon
d)  Dehradun
e)  None of the above


3).The fourth Nuclear Security Summit -2016 will begin in which country on March 31st?
a)  Seoul
b)  The Hague
c)  California
d)  Washington DC
e)  None of the above


4).Name the person who has been sworn in as Myanmar’s new president after more than five decades of military rule in the country?
a)  Abdul Hamid
b)  MamnoonHussain
c)  Enrique Pena Nieto
d)  KolindaGrabar-Kitarovic
e)  HtinKyaw


5).Mumbai based Bharat Bank customers now will be able to use _____ app services, a lender from the co-operative space, will be able to instantly transfer money to anyone in their phonebooks.
a)  Chillr
b)  Xpress Money
c)  Western Union
d)  M-Pesa
e)  None of the above


6).Reserve Bank said it has canceled registration how many non-banking financial companies (NBFCs)?
a)  14
b)  09
c)  17
d)  25
e)  22


7).Reserve Bank of India has recently signed Currency Swap Pact with which countries Central Bank?
a)  China
b)  Bangladesh
c)  Sri Lanka
d)  Nepal
e)  Malaysia


8).FDI limit in e-commerce marketplace model is
a)  49%
b)  52%
c)  25%
d)  100%
e)  72%


9).Which Indian steelmaker is considering the sale of its entire UK business to stem heavy losses?
a)  JSW Steel
b)  SAIL
c)  Tata Steel
d)  Jindal
e)  None of the above


10).Name the kid who has been inducted into the Asia book of Records after setting a new Asian record in speed skating in the under-seven category.
a)  K Darshini
b)  M Amritha
c)  R Vijay
d)  K Dusyanth
e)  K Dayanand

Answers:
1)b  2)c  3)d  4)e  5)a  6)e  7)c  8)d  9)c  10)a

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos