Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-22nd January 2016
Current Affairs Quiz-22nd January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1). Union Government decided to extend the Beti Bachao Bati Padhao Scheme to how many district in the year 2016?
a)   51
b)   61
c)   63
d)   54
e)   60


2).’Charan PadukaYojna’, is the scheme launched by which state government to provide shoes to 25000 children before Republic day.
a)   Maharashtra
b)   Bihar
c)   Rajasthan
d)   Andhra Pradesh
e)   Madhya Pradesh


3).The largest prime Number is discovered by the scientists of ___________ country.
a)   Oklahoma
b)   Kansas
c)   Iowa
d)   Missouri
e)   Nebraska


4).The scheme for girls from minority communities launched in Jammu and Kashmir is
a)   Nai Manzil
b)   Pehla Kadham
c)   Pragatisheel Vichaaron
d)   Mahila Suraksha
e)   None of the above


5).Moldovan parliament on 20 January 2016 appointed __________ as the Prime Minister.
a)   Arseniy Yatsenyuk
b)   Pavel Filip
c)   Dacian Ciolos
d)   Aleksandar Vucic
e)   None of the above


6).Atulesh Jindal (IRS) was appointed as the chairman of __________.
a)   CBDT
b)   SEBI
c)   Intelligence Bureau
d)   Income Tax Department
e)   None of the above


7). Indian Postal department was not partnered with which of the following online shopping sites?
a)   Amazon India
b)   Snap Deal
c)   Paytm
d)   eBay
e)   None of the above


8). India’s first social wallet called UDIO was launched in which city?
a)   Mumbai
b)   Chennai
c)   Bhopal
d)   Jaipur
e)   Bangalore


9). Watchmaker Titan has marked its entry into the SmartWatch segment with the launch of
a)   Vector Luna
b)   JUXT
c)   Noise U8
d)   Bingo T50
e)   Kokan Planet


10).The film director Ettore Scola passed away following a prolonged illness in Rome. He was 84. He belongs to which country?
a)   France
b)   Spain
c)   Switzerland
d)   Italy
e)   Austria

Answers:
1). b) 2). c)  3). d)  4). a)  5).b)  6). a) 7). e)  8). a)  9). b) 10).d)
For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews