Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-22nd January 2016
Current Affairs Quiz-21st January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

1). Who among the following wrote the book ‘The Z Factor’ that was recently released by the Prime Minister Narendra Modi?
a)   Sudha Murthy
b)   Vikas Swarup
c)   Subhash Chandra
d)   Abijit Bhaduri
e)   None of the above


2). Name the first state to grant female government employees 180 days maternity leave while having a baby through surrogacy.
a)   Kerala
b)   Uttar Pradesh
c)   Madhya Pradesh
d)   Maharashtra
e)   Gujarat


3). Union Government, World Bank signed financing agreement for Bihar Kosi Basin Development Project of ______ US Dollars.
a)   200 million
b)   250 million
c)   300 million
d)   350 million
e)   230 million


4).Who is the Executive Director of Greenpeace India, a NGO?
a)   Ravi Chellam
b)   Mike Pandey
c)   Mansukhlal Raghavjibhai Prajapati
d)   Ashok Koshal
e)   Sunita Nagrani


5). Name the India’s first LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) radio cab service.
a)   Running Rainbow
b)   Wings Rainbow
c)   Rainbow Tale
d)   Cab Rainbow
e)   Wings LBGT


6). Delhi Jal Board associated with which online payment service to pay water bills using their mobiles?
a)   Pay Pal
b)   Pay U
c)   Mobikwik
d)   Paytm
e)   None of the above


7).Department of Telecommunications imposed liberalization fee of _____ cr on R-Com for pertaining to the 800/850 MHz spectrum held in 16 circles.
a)   5380
b)   5381
c)   5382
d)   5383
e)   5384


8).Private lender Axis Bank posted a profit of 2175 crore for the quarter ended December, registering a ______ percent year on year rise in profits.
a)   14%
b)   14.1%
c)   14.2%
d)   14.5%
e)   14.7%


9).Alternative investment policy advisory committee (AIPAC) is headed by
a)   Hasham Premji
b)   Narayana Murthy
c)   Narendra Patani
d)   Ashok Trivedi
e)   None of the above


10). Syed Mushtaq Ali Trophy is related to which sport?
a)   Tennis
b)   Hockey
c)   Cricket
d)   Badminton
e)   Golf


Answers:
1). c) 2). d)  3). b)  4). a)  5).b)  6). c) 7). d)  8). d)  9). b) 10).c)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews