Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-20th January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

1). India has slipped 11 places to rank _____ on a global index of talent competitiveness.
a)   86th
b)   87th
c)   89th
d)   90th
e)   None of the above


2). Which Bank formalized the MoU for the listing of the $500-million green bond on the London Stock Exchange?
a)   Axis Bank
b)   Yes Bank
c)   ICIC Bank
d)   HDFC Bank
e)   Canara Bank


3). RBI will purchase government securities for a total ______ crore to inject liquidity into the market.
a)   5000
b)   6000
c)   8000
d)   10000
e)   15000


4). Which e-commerce company plans to launch grocery delivery before April?
a)   Snap Deal
b)   Flip Kart
c)   Amazon
d)   Yep Me
e)   Jobang


5). Which company donates cloud computing ‘worth $1 billion’ in the hands of non-profit groups and university researchers free of charge?
a)   Micromax
b)   Apple
c)   Black Berry
d)   Microsoft
e)   Oppo


6). Which energy firmannounced the commissioning of 40 megawatt wind power project in Karnataka?
a)   Renew Power Ventures
b)   Solar Energy of India
c)   AD Energy
d)   EPIC Solutions
e)   None of the above


7). Name the fifth of the seven satellitessuccessfully placed in orbit by ISRO that would form a constellation of navigation satellite network.
a)   IRNSS – 1D
b)   IRNSS – 1E
c)   IRNSS – 1F
d)   IRNSS – 1A
e)   None of the above


8). Whowon one of New Zealand’s most prestigious motor race events, the Lady WigramTrophy?
a)   NarainKarthikeyan
b)   Karun Chandhok
c)   JehanDaruvala
d)   Alberto Ascari
e)   None of the above


9). Senior Journalist and scholar AroonTikekar passed away in Mumbai. He has written more than 20 books. Which of the following was not one among them?
a)   Jana-Mana
b)   Kaalmeemansaa
c)   Aswastha Maharashtra
d)   Saramsha
e)   None of the above


10). Dr.Daulatrao Aher died following prolonged illness in Nashik. He is a
a)   Politician
b)   Nobel Laurent
c)   Architect
d)   Journalist
e)   Lawyer


Answers:
1) c) 2 b) 3) d)  4) c)  5) d) 6) a)  7) b)  8) c)  9) e) 10) a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: