Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-15th January- 2016
Current Affairs Quiz-15th January- 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Madhya Pradeshgovernment signed four MoUs with Singapore to collaborate in urban planning, Skill development, clean energy and Food Processing. Who is the CM of Madhya Pradesh?
a)   Shivraj Singh Chauhan
b)   Manohar Lal Khattar
c)   Pawan Kumar Chamling
d)   Anandiben Patel
e)   Virbhadra Singh


2). Army day is celebrated in India on
a)   Jan 16
b)   Jan 14
c)   Jan 15
d)   Jan 21
e)   Jan 23


3). Ministry of Rural Development, Government of India recently signed a loan agreement with World Bank for _________. The estimated cost of Project was Rs.2142 crore with the Government share of Rs.1071 crore and the rest 50% by the World Bank.
a)   Neeranchal National Watershed Project
b)   Drought Prone Area Program
c)   Deseret Development Project
d)   Integrated Wasteland Development Project
e)   None of the above


4). According to the National Center for Science and Engineering Statistics, which country is the largest sender of scientists and Engineers to the US?
a)   Japan
b)   China
c)   Germany
d)   France
e)   India


5). Which telecom major announced selling of its operations in the African countries of Sierra Leone and Burkina Faso to ORANGE, a France based telecom Company?
a)   Idea
b)   Vodafone
c)   Bharti Airtel
d)   Uninor
e)   None of the above


6). Which online marketing company that launched a week long real-estate shopping festival called “Freedom from Rent” that offers customers properties between 20 lakh and 5 crore.
a)   Flip Kart
b)   Snap Deal
c)   Amazon
d)   Jobang
e)   Yep Me


7). Who is the CEO of online survey company Survey Money?
a)   David Ebersman
b)   Dana L. Evan
c)   Ryan Finley
d)   Zander Lurie
e)   Sheryl Sandberg


8). Which anti-tank missile was successfully test-fired recently by the Defence Research and Development Organisation in Rajasthan?
a)   Prithvi
b)   Agni
c)   Vayu
d)   Nag
e)   Aakash


9). Who among the following was named as the German Player of the year 2015?
a)   Arsenal Midfielder Mesut Ozil
b)   Thomous Muller
c)   Mats Hummels
d)   Miroslav Klose
e)   Bastian Schweinsteiger


10). Who authored the book titled Objective Railway Engineering- Track, Works& Others?
a)   Kiran Desai
b)   Khuswant Singh
c)   Vikram Seth
d)   MM Agarwal
e)   Anand Neelakantan

Answers:                         
1). a)   2). c)   3). a)   4). e)   5). c)   6). b)   7). d)   8). d)   9). a)   10). d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: