Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-10th December- 2016
Current Affairs Quiz-14th January- 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1)._________ government decided to add the ongoing crisis of drinking water in the list of special local disasters of the State.
a)   Haryana
b)   Rajasthan
c)   Punjab
d)   Jharkhand
e)   Gujarat


2).The Union Cabinet, presided by the Prime Minister Narendra Modi gave its ex-post facto approval for the Memorandum of Understanding (MoU) between India and Maldives on
a)   Education Sector
b)   Health Sector
c)   Defence
d)   Tourism
e)   Information and Broadcasting


3).For speedy trial of cases relating to witchcraft incidents, the _________ Government decided to set up fast track courts in five districts.
a)   West Bengal
b)   Karnataka
c)   Haryana
d)   Rajasthan
e)   Jharkhand


4).Union Government formed a 5 member high level committee to monitor the Mumbai-Ahmedabad High Speed Corridor (bullet Train Project) will be headed by
a)   R. M. Lodha
b)   Arvind Panagaria
c)   K. C. Tyagi
d)   Ram Gopal Yadav
e)   None of the above


5).Sikkim has become India’s first fully organic state by converting around 75,000 hectares of agricultural land into sustainable cultivation. Who was Sikkim Organic Mission’s executive director?
a)   Bhavani Lev
b)   Dr Anbalagan
c)   Pawan Chamling
d)   Ron Cock
e)   None of the above


6).The World Health Organisation has declared Liberia ebola-free, marking the end of the world’s worst outbreak. Capital of Liberia is ___________.
a)   Monrovia
b)   Costa Rica
c)   Nairobi
d)   Conakry
e)   Bamako


7).Luxury label Louis Vuitton (LV) in partnership with United Nations Children’s Fund awarded the Humanitarian Leadership prize to footballer
a)   Wayne Rooney
b)   Neymar
c)   David Beckham
d)   Roberto Carlos
e)   Johan Cruyff


8).Sania-Martina smashes world record as they win 29th match on the trot. Martina Hingis belongs to which country?
a)   Spain
b)   Swiss
c)   Belgium
d)   Argentina
e)   Peru


9).Who has been named as the ambassador of the Nagjee International Club Football tournament to be played in Kozhikode, Kerala?
a)   Lillian Thuram
b)   Lev Yashin
c)   Ronald Koeman
d)   Luis Figo
e)   Ronaldinho


10).Who was the Veteran stage actor and known for both acting in and directing Shakespeare and died recently?
a)   Alan Rickman
b)   Brian Bedford
c)   Christian Slater
d)   Jon Hamm
e)   Patrick Stewart


Answers:
1).d)  2).b)  3).e)  4).b)  5).b)  6).a)  7).c)  8).b)  9).e)  10).b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: