Current Affairs Quiz- 6th August 2015

    Current Affairs Quiz- 6th August 2015
    Current Affairs Quiz- 6th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Cabinet has approved the proposal to sign an agreement with which of the following organization for the establishment of a centre for World Natural Heritage Management and Training for Asia-Pacific region?
    a)   WTO
    b)   WHO
    c)   UNICEF
    d)   UNESCO


    2).What is the name of the mobile application which was launched by Visa Inc. which helps to transfer money and micro payments through mobile?
    a)   mVisa
    b)   My Visa
    c)   Visa Mobile
    d)   Visa App


    3).Which of the following e-Commerce Company has launched a new website name as Findmystyle.in to help customers to pick products?
    a)   eBay
    b)   Amazan
    c)   Flipkart
    d)   Snapdeal


    4).India has signed a MoU with which of the following country to boost the relationship in Renewable Energy Sector?
    a)   Mozambique
    b)   Russia
    c)   Australia
    d)   Japan


    5).Airtel has launched its first high-speed 4G services in which of the following city in India?
    a)   Mumbai
    b)   Kolkata
    c)   Delhi
    d)   Bangalore


    6).70th Anniversary of Hiroshima Atomic Bombing was observed on________.
    a)   9th August
    b)   7th August
    c)   6th August
    d)   8th August


    7).EPFO stands for- Employment __________ Fund Organization.
    a)   Product
    b)   Provision
    c)   Provident
    d)   Protect


    8).Which of the following country has placed in No. 1 position in FIFA World Ranking which was published on 6thAugust 2015?
    a)   Argentina
    b)   Germany
    c)   Brazil
    d)   Belgium


    9).Uttar Pradesh Government has decided to rename which of the following as Dr. APJ Abdul Kalam Technical University?
    a)   IIT Kanpur
    b)   UPTU
    c)   Meerut University
    d)   Banaras University


    10).Which of the following country has setting up online police stations for internet security?
    a)   Russia
    b)   US
    c)   Greenland
    d)   China

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: