Current Affairs Quiz- 6th October 2015

    Current Affairs Quiz
    Current Affairs Quiz- 6th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). According to the report released by International cotton Advisory committee which country become world’s largest cotton Producer Company?
    a)   China
    b)   India
    c)   Japan
    d)   Germany

    2). Which state government has imposed ‘drought tax’ which happened first time since 1973?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Odisha
    d)   Andhra Pradesh

    3). Who has been appointed as the Chief Operating Officer (COO) of twitter?
    a)   Jack Dorsey
    b)   Adam Bain
    c)   Dick Costolo
    d)   David Anderson

    4). Who is the chairman of Food Safety and Standards Authority of India?
    a)   Ashish Bahuguna
    b)   Anup Das
    c)   Yudhvir Singh Malik
    d)   Sudha Rana

    5). Who has won the ShantiSwarupBhatnagar Prize in the field of chemical science?
    a)   GovindswamyMugesh
    b)   Dr. Kavirayani Ramakrishna Prasad
    c)   Dr. Yamuna Krishnan
    d)   Dr. PradyutGhosh

    6). Who Among the following author, wrote his cancer experience in his book Quicksand: What it means to Be a Human Being
    a)   Denise Mina
    b)   Ruth Rendell
    c)   Henning Mankell
    d)   James Ellory

    7). Who has won Woman’s singles Wuhan open title 2015, held at the optics Valley International Tennis Center in Wuhan, china?
    a)   Maria Sharapova
    b)   Venus Williams
    c)   Sania Mirza
    d)   Petra Kvitova

    8). Which of the following country launched its first typhoon detecting rocket?
    a)   Germany
    b)   India
    c)   China
    d)   Russia

    9). Which Indian Film opened the 20th edition of Busan Film Festival in South Korea
    a)   Quissa
    b)   Drishyam
    c)   Zubaan
    d)   None of these


    10). Name the Indian-origin diplomat who will be the new British Ambassador to Qatar?
    a)   Ajay Jadeja
    b)   Rohit Sharma
    c)   Sunil Sharma
    d)   Ajay Sharma

    Answers:
    1). b)   2). a)  3). b)  4). a)  5). d)   6). c)  7). b)  8). c)  9). c)  10). d)
     People Also Visited:

    / 5. Reviews