Current Affairs Quiz- 6th September 2015

    Current Affairs Quiz- 6th September 2015
    Current Affairs Quiz- 6th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the New President of W20 Group, which was formed by G-20 Nations to support Gender Inclusive Global Economic Growth?
    a)   Christine Lagarde
    b)   Mary Barra
    c)   Guldan Turkan
    d)   Ngozi Okonjo


    2).Which of the following state Legislative Assembly has passed an amendment bill to abolish its Police Recruitment Board?
    a)   Gujarat
    b)   Rajasthan
    c)   Punjab
    d)   Haryana


    3).Indian Railways has signed a MoU with which of the following organization to provide online images of trains using Geo-Spatial Technology?
    a)   ISRO
    b)   Google
    c)   NASA
    d)   Yahoo


    4).PM Narendra Modi has inaugurated the Solar Powered Metro Train which connects __________ and __________ stations.
    a)   Delhi-Agra
    b)   Badarpur-Faridabad
    c)   Mumbai-Pune
    d)   Cuboon Park-Indiranagar


    5).One Rank One Pension Scheme is related __________.
    a)   Physically Challenged Senior Citizens
    b)   Retired Government Officials
    c)   Ex-Servicemen
    d)   All Senior Citizens


    6).Who is Uday Prakash?
    a)   Hindi Writer
    b)   Hindi Singer
    c)   Bollywood Director
    d)   Veteran Poet


    7).As per the Llyod’s City Risk Index 2015-2025 which city will face maximum loss of GDP?
    a)   Shanghai
    b)   Sydney
    c)   Mumbai
    d)   Taipei


    8).Which of the following country has rejected French proposal to limit veto power of UNSC’s permanent members?
    a)   US
    b)   China
    c)   UK
    d)   Russia


    9).1st Summit of W20 Group will be held in October 2015 at ________.
    a)   Dhaka
    b)   Jakarta
    c)   Istanbul
    d)   Beijing


    10).Name the Indian Boxer who won Silver Medal in the Asian Championship which was held at Bangkok, Thailand?
    a)   Dingko Singh
    b)   Jitender Kumar
    c)   Vikas Krishnan
    d)   Vijender Singh

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). d)   9). c)   10). c)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews