Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-10th December- 2016
Current Affairs Quiz-13th January- 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which Bollywood actor was bestowed honorary life membership of Kolkata’s soccer outfit Mohammedan Sporting?
a)   Sharukh Khan
b)   Hrithik Roshan
c)   Salman Khan
d)   Amitabh Bachan
e)   Abhishek Bachan


2).Kerala becomes the first state to achieve 100% primary Education.  The Minister attributed the success to the primary education equivalency drive under state’s literacy mission as
a)   Athulyam
b)   Amulyam
c)   Sikshana
d)   Sikshak
e)   None of the above


3).The book titled Jawaharlal Nehru and The Indian Polity in Perspective was released by
a)   Pranab Mukheerjee
b)   Narendra Modi
c)   Smriti Irani
d)   Hamid Ansari
e)   H. L. Dattu


4).Who will visit Israel and Palestine to further build on the goodwill generated by the trip of President Pranab Mukherjee to the two West Asian nations?
a)   Rajnath Singh
b)   Arun Jaitly
c)   Sushma Swaraj
d)   Sadananda Gowda
e)   Uma Bharathi


5).Who will be the chief guest, and star attraction, at the Airtel-ET Global Business Summit (GBS) on January 29-30?
a)   Nitin Gadkari
b)   Suresh Prabhu
c)   Ravi Sankhar Prasad
d)   Narendra Modi
e)   Gopinath Munde


6).Vodafone begins selling 4G-ready SIMs in _______.
a)   Kolkata
b)   Mumbai
c)   Delhi
d)   Bangalore
e)   Varanasi


7).Andhra Pradesh inks MoUs for Rs.4.78 lakh crore with stakeholders regularly to extend the benefits of development to the common man. Who is the chief Minister of Andhra Pradesh
a)   K Chandra Shekar Rao
b)   Chandra Babu Naidu
c)   Jailalitha
d)   Siddaramaiah
e)   Oommen Chandy


8).SBI chief identifies four drivers are changing the banking landscape in India. Who is the Chief of SBI?
a)   Chanda Kochhar
b)   Aditya Puri
c)   Arundhati Bhattacharya
d)   P. S. Jaya Kumar
e)   Suresh N Patel


9).The Employees’ Provident Fund Organization has won the National Award on e-Governance 2015-16 for launching the
a)   Universal Account Number
b)   United Account Number
c)   Unlimited Access Number
d)   Universal Activated Number
e)   None of the above


10).The city in which the 5-day long 20th National Youth Festival was inaugurated
a)   Naya Raipur
b)   Bilaspur
c)   Raigarh
d)   Jagdalpur
e)   Korba


Answer:

1).d)  2).a)  3).d)  4).c)  5).d)  6).a)  7).b)  8).c)  9).a)  10).a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: