Current Affairs Quiz- 7th August 2015

    Current Affairs Quiz- 7th August 2015
    Current Affairs Quiz- 7th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India has extended the Anti-Dumping Duty on imports of all forms& grades of Vitamin C from ________.
    a)   Indonesia
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Japan


    2).Suez Canal links which of the following two seas?
    a)   Caribbean Sea and Caspian Sea
    b)   Caspian Sea and Mediterranean Sea
    c)   Mediterranean Sea and Red Sea
    d)   Baltic Sea and Red Sea


    3).DBTS stands for- Direct _______ Transfer Schemes?
    a)   Benefit
    b)   Borrow
    c)   Beyond
    d)   Bank


    4).PM Narendra Modi has announced ______ as the first National Handloom Day.
    a)   5th August
    b)   8th August
    c)   6th August
    d)   7th August


    5).The Negotiable Instruments (Amendment) Bill 2015 has been passed in Lok Sabha which amends the Negotiable Instruments Act, __________.
    a)   1881
    b)   1991
    c)   1999
    d)   1899


    6).Resurgent Rajasthan Partnership Summit 2015 will be hosted at _________.
    a)   Bikaner
    b)   Jaipur
    c)   Jodhpur
    d)   Udaipur


    7).Atul Keshap has been appointed as the new US Ambassador to _________.
    a)   Japan
    b)   India
    c)   Sri Lanka
    d)   Russia


    8).Who is the Chief Minister of Rajasthan?
    a)   Vasundhara Raje
    b)   Anandiben Patel
    c)   Kamla Beniwal
    d)   Virbhadra Singh


    9).What is the name of the Satellite which was proposed under UN frame work to be dedicated to Dr. APJ Abdul Kalam?
    a)   Kalam GeoSat DDR
    b)   UN GeoSat Kalam DDR
    c)   Kalam GlobalSat
    d)   UN Kalam GlobalSat


    10).Who is the winner of Poland’s Solidarity Prize 2015?
    a)   Zhanna Nemtsova
    b)   Perdue, William D
    c)   Szporer Michael
    d)   Leszek Balcerowicz

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:
    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: