Current Affairs Quiz- 7th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 7th - October- 2015
    Current Affairs Quiz- 7th – October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which of the following bank has become the first to launch m-Visa, a card-less and device –less solution to make the payments?
    a)   HDFC Bank
    b)   ICICI Bank
    c)   SBI
    d)   Axis Bank


    2). Which country has been ranked number one in the ICC women’s team ranking?
    a)   India
    b)   England
    c)   New Zealand
    d)   Australia


    3). Who has been honored by UK city of Coventry for his contributions to the west midlands region of central England?
    a)   Ratan Tata
    b)   Anil Ambani
    c)   Lakshmi Mittal
    d)   Narayana Moorty


    4). Who has been appointed as Director General of the Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA)?
    a)   Narendra sisodia
    b)   Arvind Gupta
    c)   Uday Bhaskar
    d)   Jayant Prasad


    5). Theme “Creating Heart –healthy environments” belongs to which of the following day observed on 29-SEP-2015?
    a)   World Vegetarian day
    b)   World Heart day
    c)   World Habitat day
    d)   World Food day


    6). Which of the following countries has signed loan agreement with India for Green Energy Project of Euro 125 Million?
    a)   Russia
    b)   US
    c)   China
    d)   Germany


    7). Who has won world cup chess championship 2015 held at Baku,Azerbaijan by defeating Peter Svilder?
    a)   Vishvanathan Anand
    b)   Veselin Topalov
    c)   Sergey Karjakin
    d)   Wesley So


    8). Who was the author of the Book “The God of small Thing”?
    a)   Daman Singh
    b)   JhumpaLahiri
    c)   Kiran Desai
    d)   Arundhati Roy


    9). Which former Prime minister of India has been awarded Bangladesh Liberation War Honor?
    a)   Manmohan singh
    b)   P. V Narasimha Rao
    c)   I.K.Gujral
    d)   Atal Bihari Vajpayee


    10). In which year first Indo-UK Air Exercise Indradhanush was conducted?
    a)   2008
    b)   2007
    c)   2005
    d)   2006


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). d)   5). b)   6). d)   7). c) 8). d) 9). d)  10). b) 

     People Also Visited:

    / 5. Reviews