Current Affairs Quiz- 7th September 2015

    Current Affairs Quiz- 7th September 2015
    Current Affairs Quiz- 7th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Shaheen (Eagle)-4 is the name of the joint Air Exercise which was conducted between China and ________.
    a)   India
    b)   Nepal
    c)   Sri Lanka
    d)   Pakistan


    2).Name the communication satellite which was launched by ISRO and has successfully placed in its orbital slot 83 degree east?
    a)   GVAT-12
    b)   GSAT-6
    c)   GSAT-12
    d)   GVAT-6


    3).Which of the following government has decided to reduce the syllabus up to class 8thby 25%?
    a)   Delhi
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Rajasthan


    4).International Film Festival for persons with disabilities 2015 was hosted at________.
    a)   Singapore
    b)   Japan
    c)   India
    d)   China


    5).Mumbai Team has won the Buchi Babu Memorial Trophy by defeating which of the following teams in the finals?
    a)   Karnataka
    b)   Bihar
    c)   Rajasthan
    d)   Tamil Nadu


    6).Asian Boxing Championship 2015 was hosted at________.
    a)   Bangkok
    b)   Beijing
    c)   Kathmandu
    d)   Tokyo


    7).Asian Highway No.1 links India with which of the following two countries?
    a)   Nepal and Bangladesh
    b)   Thailand and Myanmar
    c)   Nepal and Indonesia
    d)   South and North Korea


    8).”e-Pragati” is related to which of the following state?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Maharashtra


    9).Who is the second Australian Cricketer (next to Ricky Ponting) to win back to back Allan Border Medals?
    a)   Shane Watson
    b)   Steven Smith
    c)   James Faulkner
    d)   Brad Haddin


    10).Who is the winner of the Italian Grand Prix of Formula One 2015?
    a)   Valtteri Bottas
    b)   Lewis Hamilton
    c)   Sebastian Vettel
    d)   Felipe Massa

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews