Current Affairs Quiz- 8th August 2015

    Current Affairs Quiz- 8th August 2015
    Current Affairs Quiz- 8th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Tendong Lho Rum Faat festival is related to which of the following states?
    a)   Sikkim
    b)   Bhutan
    c)   Manipur
    d)   Meghalaya


    2).Which of the following state government has signed a MoU with Taiwan’s largest electronics manufacturing company “Foxconn” to start its unit in the state?
    a)   Rajasthan
    b)   Gujarat
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Maharashtra


    3).Ram Nath Kovind was appointed as the New Governor of _______.
    a)   Bihar
    b)   Bhutan
    c)   Himachal Pradesh
    d)   West Bengal


    4).Which of the following Indian City has placed top in Swachh Bharat Rankings?
    a)   Hyderabad
    b)   Mumbai
    c)   Mysore
    d)   Bangalore


    5).Maharashtra Government has declared Thane Creek area as_________.
    a)   Tiger Area
    b)   Flamingo Sanctuary
    c)   Sparrow Sanctuary
    d)   Owl Sanctuary


    6).Which of the following state legislative assembly has passed a resolution against death penalty?
    a)   Manipur
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Assam
    d)   Tripura


    7).Name the new Medicine which was launched by Defence Minister Mahohar Parrikar for defence proposes?
    a)   Lukoskin
    b)   Lactoskin
    c)   Locoskin
    d)   Lomoskin


    8).Who among the following has been appointed as the new Managing Director of Accenture in India?
    a)   Rakesh Sharma
    b)   Anindya Basu
    c)   Rekha Menon
    d)   Kalyan Singh


    9).International Cat Day is observed on _________.
    a)   7th August
    b)   9th August
    c)   8th August
    d)   10th August


    10).Rekha Menon has been appointed as the new Chairman of _______.
    a)   Wipro
    b)   Infosys
    c)   TCS
    d)   Accenture India

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews