Current Affairs Quiz- 8th December- 2015

Current Affairs Quiz-
Current Affairs Quiz- 8th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which is the first oil company from India that has joined the Zero Routine Flaring by 2030 initiative of the World Bank?
a)   IBP
b)   GAIL India
c)   IOCL
d)   ONGC


2). Lok Sabha has introduced the Atomic Energy (Amendment) Bill, 2015 which seeks to amend the previous Atomic Energy Act, _______.
a)   1962
b)   1972
c)   1974
d)   1964


3).Which of the following companies has launched SME Council in India to help small business?
a)   Snapdeal
b)   Facebook
c)   Twitter
d)   Flipkart


4). Which is the India’s first state to allow its MLAs to raise online questions?
a)   Punjab
b)   Maharashtra
c)   Bihar
d)   Gujarat


5).First ever “red alert” warning on air pollution was issued at ________.
a)   Taipei
b)   Beijing
c)   Shanghai
d)   Hong Kong


6).Which of the following company has won the prestigious “Forbes Top 100 Middle East – Global Meets Local 2015′ Award” which was recently held at Dubai?
a)   TCS
b)   HP
c)   Tech Mahindra
d)   HCL


7).As per the latest Indian State of Forest Report (ISFR 2015), what is the total percentage of geographical area is covered by forest in India?
a)   21.34%
b)   22.43%
c)   24.12%
d)   20.58%


8).Name the state government which has decided to celebrate “Gita Jayanti Mahotsava” from 19th to 21st December 2015?
a)   Bihar
b)   Madhya Pradesh
c)   Haryana
d)   Gujarat


9).National Security Advisor (NSA) level talks between India and Pakistan were held at _________.
a)   Kuala Lumpur
b)   Bangkok
c)   Jakarta
d)   Manila


10).Which is the first state in India to join the UDAY scheme of Union Government?
a)   Haryana
b)   Uttar Pradesh
c)   Maharashtra
d)   Andhra Pradesh

Answers:                         
1). d) 2). a) 3). b) 4). b) 5). b) 6). c) 7). a) 8). c) 9). b) 10). d)

  For More Important Daily Current Affairs Quiz– Click Here

Online Mock Tests 2019: