Current Affairs Quiz- 8th November- 2015

Current Affairs Quiz- 9th November- 2015
Current Affairs Quiz- 8th November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Indra-2015 is the 7th edition of Joint Military Exercise between India and _______ has started at Bikaner, Rajasthan.
a)   Japan
b)   Russia
c)   Germany
d)   France

2). The Union Government has constituted an Empowered Committee to approve schemes proposed under _________.
a)   Nirbhaya Fund
b)   Pradhan Mantri Awas Yojna
c)   Smart City Project
d)   Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojna

3).What is the major aim of the 7thedition of India and Russia Joint Military Exercise?
a)   Counter Terrorism Operation in Urban Areas
b)   Counter Terrorism Operation in Temples
c)   Counter Terrorism Operation in Hospital Zone
d)   Counter Terrorism Operation in Desert Terrain

4).Who is the winner of the 32ndedition of Indian Oil Surjit Hockey tournament which was recently held at Jalandhar, Punjab?
a)   Indian Railways
b)   Indian Oil Mumbai
c)   Indian Air Force
d)   CRPF, Delhi

5).Nitish Kumar has been elected as the Chief Minister of Bihar for the _____ time in the Bihar Assembly Election 2015.
a)   2nd
b)   3rd
c)   4th
d)   5th

6).What is the maximum range of the Brahmos Supersonic Land Attack Cruise Missile which was successfully test fired by Indian Army recently?
a)   500km
b)   400km
c)   300km
d)   350km

7).Name the Indian Shooter who won Gold Medal in Junior Skeet men’s competition of the 13th Asian Shooting Championships which was held at Kuwait?
a)   Angad Bajwa
b)   Anjali Bhagwat
c)   Deepali Deshpande
d)   Malaika Goel

8).What is the tagline of Dena Bank?
a)   Good people to grow with
b)   Trusted family bank
c)   Together we can
d)   Where service is a way of life

9).Haldia Port is located at which of the following state?
a)   Goa
b)   Kerala
c)   Gujarat
d)   West Bengal

10).Tarapur Atomic Power Plant is located at__________.
a)   Maharashtra
b)   Madhya Pradesh
c)   Rajasthan
d)   Gujarat
Answers:                         
1). b) 2). a) 3). d) 4). a) 5). b) 6). c) 7). a) 8). b) 9). d) 10). a)

People Also Visited:
Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here
Online Mock Tests 2019: