Current Affairs Quiz- 8th October 2015

    Current Affairs Quiz- 8th October 2015
    Current Affairs Quiz- 8th October 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Name the first sportsperson to make anhonorary group captain in the Indian Air Force 83rd anniversary celebration?
    a)   Virat Kholi
    b)   Sachin Tendulkar
    c)   Sunil gavaskar
    d)   Mahindra Singh Dhoni


    2). Nualgi, an Indian Company has won popular Choice Award at Climate coLab of Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge. This company belongs to which field.
    a)   Biotechnology
    b)   Chemical Science
    c)   Nano technology
    d)   Medical Science


    3). Who has been appointed as the head of Intergovernmental panel for Climate change?
    a)   Hoesung Lee
    b)   Thelma Krug
    c)   P R Shukla
    d)   Ko Barrett


    4). Which of the following schemes is related to Neeranchal for watershed project?
    a)   Pradhan mantri Krishi Sinchayi Yojana
    b)   Pradhan mantri Adarsh Gram Yojana
    c)   Pradhan mantri AwasYojana
    d)   Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana


    5). With whom India’s Aditya Birla group have agreed to invest jointly to build new solar power plants in India?
    a)   HBG Holdings
    b)   Abiraaj Group
    c)   UAE Exchange
    d)   Mawarid Finance


    6). Who becomes the 14th woman to win Nobel Prize in the field of literature since it was awarded in 1901?
    a)   Alice Munro
    b)   Doris Lessing
    c)   Herta Muller
    d)   Svetlana Alaxievich


    7). Recently, Ahmed Mansoor has won the Martin Ennals award 2015 for Human rights Defenders. He belongs to which of the following country?
    a)   India
    b)   UAE
    c)   China
    d)   US


    8). Which of the following state was not approved by union cabinet for constructing All India Institutes of Medical Science?
    a)    Maharashtra
    b)   Andhra Pradesh
    c)   West Bengal
    d)   Jammu and Kashmir


    9). In which state NGT charge environmental tax in addition to toll tax?
    a)   Gujarat
    b)   Delhi
    c)   Kerala
    d)   Andhra Pradesh


    10). According to the report released by the Economic Intelligence unit, how much percentage India spends on palliative care
    a)   Less than 10 %
    b)   Less than  1 %
    c)   Less than  11 %
    d)   Less than 21 %



    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). a)   5). b)   6). d)   7). b)   8). d)   9). b)   10). a)
     People Also Visited:

    Click Here to Follow US on Facebook

    / 5. Reviews