Current Affairs Quiz- 8th September 2015

    Current Affairs Quiz- 8th September 2015
    Current Affairs Quiz- 8th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who has been appointed as the New Director General (Electronics& Communications Systems) of DRDO?
    a)   Naina Lal Kidwai
    b)   Neelam Dhawan
    c)   Ekta Kapoor
    d)   J Manjula


    2). 3-days Organic Fair and Food Festival was held at which of the following states?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Assam
    c)   Arunachal Pradesh
    d)   Manipur


    3).Which of the following Indian Organization has signed a MoU with the Abu Dhabi Ship Building (ADSB) to start the construction of naval ships?
    a)   Brila Group
    b)   Reliance Group
    c)   TATA Group
    d)   Adhani Group


    4).6th Indo-Maldives joint Training Exercise was started at Pangode Military Station which was located at ____________.
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Rajasthan


    5).Who has been appointed as the new member of the Niti Aayog?
    a)   Ramesh Chand
    b)   Mrinal Pande
    c)   Vishwanath Prasad Tiwari
    d)   Leela Samson


    6). Which of the following Financial Institution’s license has been cancelled by RBI recently?
    a)   M& M Financials
    b)   Sahara India Financial Corporation Ltd
    c)   Power Finance Corporation
    d)   Shree Global


    7).Commonwealth Youth Games 2015 was hosted at_________.
    a)   Sri Lanka
    b)   Turkey
    c)   Samoa
    d)   China


    8).Which of the following state has launched Wazan Diwas to identify children with inadequate diet?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   West Bengal
    c)   Bihar
    d)   Uttar Pradesh


    9).Name the Indian Weightlifting Champion who won Gold medal in the 5th Youth Commonwealth Games (CYG)?
    a)   Deepak Lather
    b)   Lalu Taku
    c)   Satish Sivalingam
    d)   Akshay B Gaiwad


    10).Who among the following has launched the e-version of the 100 volumes of Collected Works of Mahatma Gandhi (CWMG) in New Delhi?
    a)   Rajnath Singh
    b)   Arun Jaitley
    c)   Narendra Modi
    d)    Nitin Gadkari

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews