Current Affairs Quiz- 9th August 2015

    Current Affairs Quiz- 9th August 2015
    Current Affairs Quiz- 9th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Vindhyachal Super Thermal Power Station is located at________.
    a)   Gujarat
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Assam


    2).Which of the following Political Party is associated with Parivartan Rally?
    a)   JDU
    b)   Congress
    c)   BJP
    d)   SP


    3).Who is the Union Minister of Urban Development?
    a)   Sushma Swaraj
    b)   Kalraj Mishra
    c)   Manohar Parrikar
    d)   Venkaiah Naidu


    4).Which of the following state has grated revenue village status to 196 forest villages?
    a)   Kerala
    b)   Uttarakhand
    c)   Gujarat
    d)   Karnataka


    5).Indian Government has decided to allow Aadhaar enrollment of_________.
    a)   NRIs
    b)   PIOs
    c)   OICs
    d)   All of them


    6).DFC stands for- Dedicated ________ Corridor.
    a)   Freight
    b)   Fair
    c)   Flight
    d)   Foreign


    7).48th ASEAN Foreign Ministers Meeting was held at ________.
    a)   India
    b)   Malaysia
    c)   India
    d)   China


    8). India has signed as agreement to centre of excellence in Software Development Training with_________.
    a)   China
    b)   Sri Lanka
    c)   Bangladesh
    d)   Myanmar


    9).George Cole who died recently was a famous_______.
    a)   Writer
    b)   Singer
    c)   Actor
    d)   Politician


    10).Suvidha Superfast Express which was launched recently will connect which of the two cities?
    a)   Patna and Mumbai
    b)   Jammu and Delhi
    c)   Delhi and Mumbai
    d)   Patna and Delhi

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: