Current Affairs Quiz- 9th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 9th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 9th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    1).Who ranks at the top of Forbes list on Asia’s Richest Family?
    a)   Henderson Land Development
    b)   Ambani
    c)   Lee family
    d)   Birla


    2) Philately day of National Postal week celebrated in India on _______
    a)   10-Oct-15
    b)   13-Oct-15
    c)   14-Oct-15
    d)   15-Oct-15


    3) Which country has appointed AR Rahman as cultural ambassador to enhance its country’s art and culture?
    a)   Seychelles
    b)   Uruguay
    c)   Spain
    d)   Switzerland


    4) Who among the following has won Best opposite spiker award in women’s Volleyball championship 2015?
    a)   Tatiana Kosheleva
    b)   Maja Ognjenovic
    c)   Anna Malova
    d)   Lonneke Sloetjes

    5) Which Telecom company has introduced Nirvoy life insurance scheme in Bangladesh?
    a)   Bharti Airtel
    b)   BSNL
    c)   Telenor
    d)   MTNL


    6) How many organization of National Dialogue Quartet, the Tunisian civil society has won 2015 Nobel Peace Prize?
    a)   3
    b)   5
    c)   4
    d)   6


    7) What does the letter ‘T’ denotes in the term UNCTAD?
    a)   Trade
    b)   Telecom
    c)   Transfer
    d)   Tax


     8) China has recently launched a __________ satellite called ‘The Jilin-1’.
    a)   Communication satellite
    b)   Navigation satellite
    c)   Reconnaissance satellite
    d)   Remote sensing satellite


    9)  Which of the following mobile service provider launched its Wi-Fi app recently?
    a)   Vodaphone
    b)   Airtel
    c)   BSNL
    d)   Docomo


    10) President Pranab Mukherjee is on six days visit to three nations, which of these is NOT one of them?
    a)   Egypt
    b)   Jordan
    c)   Palestine
    d)   Israel


    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)
     People Also Visited:

    Click Here to Follow US on Facebook

    Online Mock Tests 2019: