Current Affairs Quiz- 9th September 2015

    Current Affairs Quiz- 9th September 2015
    Current Affairs Quiz- 9th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).As per the World Federation of Exchanges (WFE) which of the following Stock Exchanges has the highest number of listed companies in the world?
    a)   London Stock Exchnage (LSE)
    b)   Bombay Stock Exchange (BSE)
    c)   Newyork Stock Exchange (NYSE)
    d)   National Stock Exchange (NSE)


    2).Which State government has passed the Panchayati Raj (Amendment) Bill, 2015 to set matriculation as the minimum education qualification for elections to Panchayati Raj Institutions?
    a)   Punjab
    b)   Rajasthan
    c)   Haryana
    d)   Gujarat


    3).President’s Cup of Golf 2015 is held at_________.
    a)   Germany
    b)   China
    c)   Australia
    d)   South Korea


    4).Which of the following state has recently approved the formation of Anti-Terror Squad?
    a)   Jharkhand
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Manipur


    5).7 Indians were recognized in the New Group of Philanthropists list in the 9th edition of Forbes Asian Magazine. Who among the following is NOT one of them?
    a)   Suresh Ramakrishnan
    b)   Akash Ambani
    c)   Rohan Murthy
    d)   Sunny Varkey


    6).Deepak Lather is related to which of the following sports?
    a)   Archery
    b)   Tennis
    c)   Weightlifting
    d)   Boxing


    7).Which of the following state’s Food and Drug Administration has decided to ban gutka, pan masala and other similar products for one year?
    a)   Haryana
    b)   Bihar
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    8).Name the first Indian Golfer to get qualified for President’s Cup of Golf?
    a)   Gaganjeet Bhullar
    b)   RashidKhan
    c)   Neha Tripathi
    d)   Anirban Lahiri


    9).India had set a bilateral trade target of 1 billion dollar by 2018, with which of the following countries?
    a)   Belarus
    b)   UAE
    c)   Japan
    d)   Singapore


    10).Which Country’s Supreme Court has ordered to adopt Urdu as their official language of the country?
    a)   Kazakhstan
    b)   Pakistan
    c)   Afghanistan
    d)   Saudi Arabia

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: