Daily Current Affairs Questions Quiz – July 14th 2018

Dear Readers, Daily Current Affairs Questions Quiz for bank exam  SBI RRB SSC PO & Clerk Exam 2018 of 12th July 2018. Daily GK quiz online for bank & competitive exam. Here we have given the Daily Current Affairs Quiz based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates preparing for  SBI SSC PO and Clerk Exam 2018 & competitive exams can make use of these Current Affairs Quiz.

Daily Current Affairs Quiz – July 14th 2018

Click here to view Current Affairs Quiz in Hindi

1) The United Nations Security Council has passed a resolution to impose an arms embargo on which country?

a) South Korea

b) North Korea

c) South Sudan

d) North Sudan

e) None of these

Answer: c)

The United Nations Security Council has passed a resolution to impose an arms embargo on South Sudan.

2) Which state government will appoint girls as a district Brand Ambassador who have recorded significant achievements in any field under the Beti Bachao-Beti Padhao scheme?

a) Maharashtra

b) Jharkhand

c) Uttar Pradesh

d) Madhya Pradesh

e) None of these

Answer: d)

Madhya Pradesh, in a first of its kind initiative, the state government will appoint girls as a district Brand Ambassador who have recorded significant achievements in any field under the Beti Bachao-Beti Padhao scheme.

3) State Bank of India and National Bank for Agriculture and Rural Development have joined hands to provide collateral-free credit through Joint Liability Groups in which state?

a) Telangana

b) Tamil Nadu

c) Karnataka

d) Haryana

e) None of these

Answer: a)

State Bank of India and National Bank for Agriculture and Rural Development have joined hands to provide collateral-free credit through Joint Liability Groups in Telangana.

4) Which payments bank has received approval from the Reserve Bank of India (RBI) for enrolling new customers?

a) Indian Post Payments Bank

b) Airtel Payments Bank

c) FINO Payments Bank

d) Paytm Payments Bank

e) None of these

Answer: b)

Sunil Bharti Mittal-owned Airtel Payments Bank stated it has received approval from the Reserve Bank of India (RBI) for enrolling new customers.

5) Which country scientists have performed the first-ever 3-D, colour X-ray on a human body, using the imaging technology developed for the Large Hadron Collider at the CERN physics lab?

a) France

b) Australia

c) New Zealand

d) Switzerland

e) None of these

Answer: c)

Scientists from New Zealand have performed the first-ever 3-D, colour X-ray on a human body, using the imaging technology developed for the Large Hadron Collider at the CERN physics lab.

6) Haryana Governor Kaptan Singh Solanki was given the additional charge of which state?

a) Uttar Pradesh

b) Himachal Pradesh

c) Bihar

d) Kerala

e) None of these

Answer: b)

Haryana Governor Kaptan Singh Solanki was given the additional charge of Himachal Pradesh by President Ram Nath Kovind.

7) Who has been appointed as the Head of Investment Banking for HSBC India?

a) Amitabh Malhotra

b) Abinash Mishra

c) Anand Kumar

d) Arun Sharma

e) None of these

Answer: a)

The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited stated that it has appointed Amitabh Malhotra as the Head of Investment Banking for HSBC India.

 8) Indian sprinter Hima Das will be named as the state’s sports ambassador for which state?

a) Maharashtra

b) Gujarat

c) Haryana

d) Assam

e) None of these

Answer: d)

Assam’s Chief Minister Sarbananda Sonowal has stated that Indian sprinter Hima Das will be named the state’s sports ambassador after her 400m gold medal at the IAAF World Under-20 Athletics Championships.

9) Mohammad Kaif related to which sports?

a) Cricket

b) Hockey

c) Football

d) Tennis

e) None of these

Answer: a)

Indian Cricketer Mohammad Kaif announced his retirement from all forms of the game.  Kaif played 13 Tests and 125 ODIs for India and will always be remembered for his match-winning knock of 87 at the Lord’s during the epic Natwest Trophy final in 2002.

10) Kalpesh Yagnik who passed away recently, was a/an ___________

a) Actor

b) Editor

c) Sports Person

d) Scientist

e) None of these

Answer: b)

Kalpesh Yagnik, the National Group Editor of Dainik Bhaskar passed away in Indore.

Daily Practice Test Schedule | Good Luck

Topic Daily Publishing Time
Daily News Papers & Editorials 8.00 AM
Current Affairs Quiz 9.00 AM
Quantitative Aptitude “20-20” 11.00 AM
Vocabulary (Based on The Hindu) 12.00 PM
General Awareness “20-20” 1.00 PM
English Language “20-20” 2.00 PM
Reasoning Puzzles & Seating 4.00 PM
Daily Current Affairs Updates 5.00 PM
Data Interpretation / Application Sums (Topic Wise) 6.00 PM
Reasoning Ability “20-20” 7.00 PM
English Language (New Pattern Questions) 8.00 PM

 

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests