Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).CCPCJ stands for, Commission on Crime ______ and Criminal Justice.
    a)   Prevention
    b)   Production
    c)   Procedure
    d)   Precautions


    2).What is the India’s rank in the April edition of the FIFA/Coca-Cola World Ranking out of 209 in the Football playing nations?
    a)   133
    b)   147
    c)   152
    d)   168


    3).South Korean Steel major Posco is related to which of the following states?
    a)   Assam
    b)   Bihar
    c)   Chhattisgarh
    d)   Orissa


    4).Employee Provident Fund Organization has suspended ______ rupees minimum monthly pension scheme from this month.
    a)   500
    b)   1000
    c)   1500
    d)   750


    5).Which of the following state has launched the Namami Devi Narmade Scheme to clean the Narmada River?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Maharashtra


    6).Which is the first American State to allow nitrogen gas executions?
    a)   New York
    b)   Texas
    c)   Oklahoma
    d)   California


    7).Which of the following South Asian Country has made the swimming lessons compulsory in their schools?
    a)   Sri Lanka
    b)   Nepal
    c)   China
    d)   Bangladesh


    8).D Jayakanthan famous________, has passed away recently?
    a)   Kannada Singer
    b)   Malayalam Singer
    c)   Tamil Writer
    d)   Bengali Writer


    9).Who is the Chairman of the Empowered Committee of State Ministers on Goods and Services Tax?
    a)   Balakrishnan
    b)   K M Mani
    c)   K Jayanthi
    d)   Arun Jaitely


    10).Central Government has planned to provide 24×7 power supply to all states by______.
    a)   2019
    b)   2020
    c)   2022
    d)   2018

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)


    Online Mock Tests 2019: