Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which state India’s largest solar park was yet to be launched?
    a)   West Bengal
    b)   Rajasthan
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Gujarat


    2).Who is the winner of Yash Bharti Samman 2015?
    a)   Vinod Mehta
    b)   Vinod Dua
    c)   Shashi Taroor
    d)   Chetan Bhagat


    3).Who is the author of the book, “Kiran Bedi- Kaise Bani Top Cop”?
    a)   Kiran Bedi
    b)   Amit Kumar and Anu Peshwaria
    c)   Reeta Peshawaria Menon and Anu Peshawaria
    d)   Rahul Krishnan


    4).National Deworming Day was observed on?
    a)   February 7
    b)   February 8
    c)   February 9
    d)   February 10


    5).The National Deworming Initiative has been launched by the Union Ministry for Health and Family for the Children aged between_____.
    a)   3 to 6 years
    b)   5 to 10 years
    c)   1 to 19 years
    d)   1 to 5 years


    6).Who is the Winner of John Maynard Keynes Prize 2014?
    a)   Gautham Prasad
    b)   Amartya Sen
    c)   MS Dhoni
    d)   Sandeep Dixit


    7).Recently, Facebook has joined hands with ______ to provide free data access in India?
    a)   Reliance Communication
    b)   Tata Docomo
    c)   Vodafone
    d)   Airtel


    8).Name the state which has awarded its 50 grama Panchayats for improving child sex ratio in the age group of 0 to 6 years as per the census of year 2011?
    a)   Bihar
    b)   Rajasthan
    c)   Gujarat
    d)   Himachal Pradesh


    9).Among the following country, which has emerged as the largest source of FDI into India in 2013-14?
    a)   Singapore
    b)   Malaysia
    c)   Japan
    d)   Russia


    10).India and ______ have decided to broaden the cooperation in fighting terrorism.
    a)   Bhutan
    b)   Singapore
    c)   Nepal
    d)   China

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). b)

    / 5. Reviews