Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India and ______ has signed as agreement recently to implement FATCA.
    a)   Bangladesh
    b)   USA
    c)   Russia
    d)   China


    2).Name the committee which has submitted its report on IPL Kochi Tuskers?
    a)   Mudgal Committee
    b)   Shukla Committee
    c)   Lahoti Committee
    d)   Verma Committee


    3).What is the mission of Operation Smile?
    a)   Locate missing children
    b)   Free wi-fi
    c)   Child safety
    d)   Have dental care


    4).Who is the winner of Copa America 2015?
    a)   USA
    b)   China
    c)   Brazil
    d)   Chile


    5).Who is the author of, “Ghazal-Karoge yaad to har baat yaad aayegee”?
    a)   Javed Akhtar
    b)   R D Burman
    c)   Bashar Navaaz
    d)   Mirza Ghalib


    6).Which is the first State Transport Corporation to have a vehicle tracking system for inter-city buses?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Punjab


    7).FATCA stands for- Foreign Account Tax ________ Act.
    a)   Commission
    b)   Currency
    c)   Cohart
    d)   Compliance


    8).Who has been nominated as the president of AIIB?
    a)   Jin Liqun
    b)   KV Kamath
    c)   Meena Joshi
    d)   Jin Ling Pea


    9).Enforcement Directorate has successfully attached around 166 crore rupees kept in a _________.
    a)   HSBC
    b)   Bank of China
    c)   Swiss Bank
    d)   Singapore Bank


    10).Which of the following has proposed delisting over 1,000 stocks suspended for seven years?
    a)   NITI Aayog
    b)   BSE
    c)   SEBI
    d)   NSE

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). d)   8). a)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews