Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Who is the author of the book- “Flood of Fire”?
    a)   Aditya Sharma
    b)   Shiva Rao
    c)   Amitav Ghosh
    d)   Neha Sharma


    2).Who is the author of the book- “Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy”?
    a)   Saptarshi Sarkar
    b)   Donaa Ganguly
    c)   Debashish Datta
    d)   Rajan Rastogi


    3).World Ocean Day is observed on_______.
    a)   June 5
    b)   June 7
    c)   June 8
    d)   June 6


    4).What is the Theme of G7 Summit 2015?
    a)   Think Ahead. Act Together
    b)   Together for a better future
    c)   Save the Planet
    d)   Empowering Women


    5).Which of the following Districts has NOT added in National Capital Region in June 2015?
    a)   Karnal
    b)   Muzaffarnagar
    c)   Jind
    d)   Meerut


    6).What is the other name of the Yellow-Breasted Bunting bird?
    a)   Chinese Bird
    b)   Wheat Bird
    c)   Rice Bird
    d)   Singing Bird


    7).Union Cabinet has approved interest free loan of ________ for Sugar Mills?
    a)   Rs. 4000 crore
    b)   Rs. 6000 crore
    c)   Rs. 5000 crore
    d)   Rs. 3000 crore


    8).Union Government has given NOD for promulgation of Ordinance to amend Negotiable Instruments Act______.
    a)   1881
    b)   1890
    c)   1920
    d)   1948


    9).Which of the following state has decided to invest Rs. 5000 crore to develop the power infrastructure?
    a)   Gujarat
    b)   Uttarakhand
    c)   West Bengal
    d)   Manipur


    10).Which among the following state has planned to link 164 services with e-services?
    a)   Chandigarh
    b)   Haryana
    c)   Chhattisgarh
    d)   Bihar

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). c)   4). a)   5). d)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews