Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Bhagyashree Scheme for Girl Child was launched in which state?
    a)   Rajasthan
    b)   Maharashtra
    c)   Bihar
    d)   Delhi


    2).Name the actor, who has roped in by Britain to promote India-centric campaigns in India?
    a)   Amitabh Bachchan
    b)   Saif Ali Khan
    c)   SRK
    d)   Aamir Khan


    3).In NPCI, “P” stands for_____.
    a)   Payments
    b)   Private
    c)   Premium
    d)   Payroll


    4).In CAD, “A” stands for_____.
    a)   Analyze
    b)   Accurate
    c)   Audit
    d)   Account


    5).Government has planned to close how many sick PSUs_______.
    a)   Five
    b)   Seven
    c)   Six
    d)   Four


    6).India and ASEAN were conducting their seventh edition of Dialogue at_______.
    a)   Colombo
    b)   Kathmandu
    c)   New Delhi
    d)   Shanghai


    7).Among the following companies which gives Indian Transport Excellence Award?
    a)   TATA Motors
    b)   Ashok Leyland
    c)   Mahindra and Mahindra
    d)   Maruti


    8).Simone Gbagbo was related to which of the following country?
    a)   Argentina
    b)   Ivory Coast
    c)   Lima
    d)   Peru


    9).Where was the first Kissan Call Centre for the North East Region has been opened?
    a)   Itanagar
    b)   Kohima
    c)   Guwahati
    d)   Agartala


    10).Who is the winner of Saraswati Samman 2014?
    a)   Veerappa Moily
    b)   Vinod Mehta
    c)   Arjun Vyas
    d)   CK Naidu

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). c)   8). b)   9). d)   10). a)



    / 5. Reviews