Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 10th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). National Technology Day is observed on________.
    a)   May 10
    b)   May 11
    c)   May 12
    d)   May 13


    2).A country will be declared as Ebola-free if there is no new case for how many days?
    a)   14 days
    b)   28 days
    c)   21 days
    d)   30 days


    3).Which of the following has imposed a monthly tax on all households in Delhi?
    a)   Green Peace
    b)   Delhi Government
    c)   HRD
    d)   NGT


    4).Who is the author of the book- Delhi to Islamabad?
    a)   Bhim Singh
    b)   Deepika Chandra
    c)   Manoj Singh
    d)   Akhil Kumar


    5).Which among the following bank has started Ping Pay Payment services?
    a)   Kodak Mahindra Bank
    b)   HDFC Bank
    c)   Axis Bank
    d)   ICICI Bank


    6).What is the range of BrahMos Missile?
    a)   250 km
    b)   290 km
    c)   330 km
    d)   450 km


    7).In Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Yojana what is the risk coverage amount in case of death?
    a)   2.5 lakh rupees
    b)   1.5 lakh rupees
    c)   1 lakh rupees
    d)   2 lakh rupees


    8).Among the following which state has included Deaflympics in its sports policy?
    a)   Nagaland
    b)   Haryana
    c)   Punjab
    d)   Bihar


    9).Sudirman Cup is related to which of the following sports?
    a)   Cricket
    b)   Hockey
    c)   Badminton
    d)   Archery


    10).Sidbi and ______ have setup Rs. 200 crore fund for MSMEs in the concerned state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Kerala
    c)   Tamil nadu
    d)   Maharashtra


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: