Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who among the following was appointed as the President of the JK Organizations?
    a)   Varun Prakash Singhania
    b)   Pravenn Kumar Singhania
    c)   Hari Shankar Singhania
    d)   Bharat Hari Singhania


    2).Which of the following city is declared as the National Earth Hour Capital?
    a)   Thane
    b)   Pune
    c)   Bangalore
    d)   Ranchi


    3).What is the India’s rank in Social Progress Index 2015?
    a)   111
    b)   81
    c)   101
    d)   91


    4).National Safe Motherhood Day is observed on________.
    a)   14th April
    b)   11th April
    c)   12th April
    d)   13th April


    5).9th meeting of the International Renewable Energy Agency was hosted at_______.
    a)   Abu Dhabi
    b)   Vienna
    c)   Milan
    d)   Berlin


    6).India has signed a MoU with ________in the field of Defence, Nuclear as well as renewable energy, space, railway, tourism and culture heritage.
    a)   Russia
    b)   Japan
    c)   Germany
    d)   France


    7).Apurvi Chandela is related to which of the following sports?
    a)   Shooting
    b)   Archery
    c)   Tennis
    d)   Hockey


    8).India’s first International Financial Services Centre (IFSC) was launched at________.
    a)   Manipur
    b)   Mizoram
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    9).How many countries are participating in the Americas Summit 2015?
    a)   30
    b)   40
    c)   45
    d)   35


    10).What is the India’s overall Maternal Mortality Rate during 1990-2012?
    a)   75%
    b)   50%
    c)   70%
    d)   60%

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). a)   8). d)   9). d)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: