Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How many Indian cities were selected for the promoting green urban practices by Global Environment Facility?
    a)   Four
    b)   Five
    c)   Six
    d)   Three


    2).Which of the following state has planned to launch a scheme to pay monthly pension to media persons?
    a)   Delhi
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Pondicherry


    3).India’s First digital bank for the youth, which was called as ‘Pockets’ was yet to be launched by_________.
    a)   HSBC
    b)   HDFC
    c)   ICICI
    d)   Axis


    4).Recently, Haryana has got financial support of Rs. 8250 crore from which of the following bank?
    a)   Citi Bank
    b)   NABARD
    c)   SBI
    d)   HDFC


    5).G-20 Financial Ministers Summit 2015 was held at______.
    a)   Istanbul
    b)   New York
    c)   Berlin
    d)   London


    6). SECC stands for- Socio Economic and ______ census?
    a)   Cost
    b)   Caste
    c)   Commodity
    d)   Committee


    7).What is the Theme of the Aero India Show 2015?
    a)   Wings of India
    b)   Fly with India
    c)   Fly for India
    d)   Make in India


    8).Which is the first National Tribal Festival of India?
    a)   VANAJ
    b)   GOONG
    c)   RIO
    d)   TRIO


    9).Who is the author of the book, “Fragile Frontiers: The Secret History of Mumbai Terror Attacks”?
    a)   Gulam Singh Vist
    b)   Alok Joshi
    c)   Saroj Kumar Rath
    d)   Manoj Verma


    10).Diptosh Majumdar is famous______.
    a)   Actor
    b)   Singer
    c)   Politician
    d)   Journalist

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: