Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Recently India got the full membership of the _______.
    a)   G-7
    b)   BRICS
    c)   SCO
    d)   AIIB


    2).Recently PSLV C ____ has successfully put into orbit five foreign satellites.
    a)   19
    b)   18
    c)   25
    d)   28


    3).Who has been recently appointed as the New MD and CFO of Bharti Enterprises?
    a)   R Sreedharan
    b)   Rahul Bhatnagar
    c)   Rahul Yadav
    d)   K S Vaidya


    4).Who is the President of Brazil?
    a)   Dilma Vana Rousseff
    b)   Marina Silva
    c)   Christina Fernadez
    d)   Luis Inaceo Da Silva


    5).Name the Indian Software Giant that has signed Multi Million Euro Deal with Deutsche Bank?
    a)   Tech Mahindra
    b)   Cognizant
    c)   TCS
    d)   Infosys


    6).Ashwini Nachappa Committee was set up by Union Sports Ministry to Study _________.
    a)   To prepare athletes for Olympics
    b)   Study of SAI training centers
    c)   Misuse of the resources by SAI officials
    d)   Use of prohibited drugs by the athletes


    7).Name the first Indian state to have earthquake early warning system?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Uttarakhand
    d)   Assam


    8).Name the astronaut who has set a record for spending longest time in space?
    a)   Gregory Chamitoff
    b)   Gennady Padalka
    c)   Ellen S. Baker
    d)   Daniel Barry


    9).What is Chan Hom?
    a)   Computer Virus
    b)   Mobile Virus
    c)   Super Typhoon
    d)   Super Cyclone


    10).World Population Day is observed on_________.
    a)   July 9
    b)   July 10
    c)   July 11
    d)   July 12

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). c)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: