Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Which among the following bank has launched PayZapp?
    a)   SBI
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC
    d)   ICICI


    2).In 2014-15 maximum Foreign Direct Investment (FDI) into India came from__________.
    a)   Russia
    b)   Singapore
    c)   Mauritius
    d)   USA


    3).What is the position of India in 21stAsian Athletics Championship?
    a)   2nd
    b)   3rd
    c)   6th
    d)   5th


    4).Which is the India’s first indigenously built largest aircraft carrier?
    a)   INS Krishna
    b)   INS Samrat
    c)   INS Virat
    d)   INS Vikrant


    5).India and Bangladesh have planned to have one more bus route via_________.
    a)   Kolkata-Dhaka-Agartala
    b)   Ranchi-Dhaka-Agartala
    c)   Guwahati-Dhaka-Imphal
    d)   Guwahati-Dhaka-Agartala


    6).Who is the only Indian Sportsperson in Forbes among the World’s Richest Athletes 2015?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Sania Nehwal
    c)   M S Dhoni
    d)   Virat Kohli


    7).Which among the following country is NOT a member of BBIN Motor Vehicle Agreement?
    a)   Bangladesh
    b)   Sri Lanka
    c)   Nepal
    d)   India


    8).How many of the African Countries have formed Tripartite Free Trade Area?
    a)   23
    b)   25
    c)   26
    d)   27


    9).Who is the Law Minister of Delhi?
    a)   Rakesh Kumar
    b)   Ashutosh Sharma
    c)   Ravi Kumar
    d)   Kapil Mishra


    10).Hemant Kanitkar is related to which of the following sports?
    a)   Cricket
    b)   Hockey
    c)   Kabbadi
    d)   Tennis

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews