Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the New USA Ambassador to Pakistan?
    a)   Luis Levy
    b)   John Maclane
    c)   David Hale
    d)   David Bond


    2).In CCTNS, ‘CC’ stands for______.
    a)   Corporate and Correspondent
    b)   Capital and Combined
    c)   Crime and Criminal
    d)   Capital and Committee


    3).As per Motor Vehicles (Amendment) Bill 2015, what is the maximum speed for e-rickshaws?
    a)   25 km/hr
    b)   35 km/hr
    c)   30 km/hr
    d)   40 km/hr


    4).As per Census 2011, what is the literacy rate of India?
    a)   62.26%
    b)   72.98%
    c)   79.01%
    d)   68.95%


    5).Recently, RBI has organized Note and Coin Exchange Mela at_______.
    a)   Punjab
    b)   Delhi
    c)   Bangalore
    d)   Kolkata


    6).Which of the following body is investing Rs. 1.5 Lakh crores in Indian Railways in next 5 years?
    a)   ICICI
    b)   SBI
    c)   LIC
    d)   RBI


    7).Panorama Film Festival 2015 was hosted by_______.
    a)   Shillong
    b)   Maharashtra
    c)   Delhi
    d)   Goa


    8).Dingko Singh is related to which among the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Hockey
    c)   Swimming
    d)   Boxing


    9).A Public Sector undertaking can be declared sick after they incurred losses worth 50% or more of their average net worth during _____ preceding years.
    a)   three
    b)   four
    c)   five
    d)   six


    10).Which among the following state has achieved the 100% photo electoral rolls coverage?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Punjab
    c)   Meghalaya
    d)   Gujarat

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: