Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 11th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).After K V Kamath, the next two heads of BRICS bank would be from _______ and ______ respectively.
    a)   Brazil and Russia
    b)   China and Japan
    c)   China and South Africa
    d)   Russia and South Africa


    2).Ramalinga Raju is related to which of the following company?
    a)   Wipro
    b)   CTS
    c)   TCS
    d)   Sathyam Computers


    3).CBDT stands for: Central Board of _______ Taxes.
    a)   Direct
    b)   Disclosed
    c)   Debit
    d)   Deducted


    4).Which among the following country has emerged as World’s top crude buyer?
    a)   Japan
    b)   Russia
    c)   China
    d)   USA


    5).Namaste Russia Festival has recently started at which of the following city?
    a)   Samara
    b)   Saint Peterburg
    c)   Moscow
    d)   Vladimir


    6).Who is the author of the book- Planter Raj to Swaraj: Freedom Struggle and Electoral Politics in Assam.
    a)   Manoharan Barauh
    b)   Amalendu Guha
    c)   Amit Vats
    d)   Ajit Joshi


    7).Vikas Gowda is related to which of the following sports?
    a)   Wrestling
    b)   Shot put
    c)   Javelin
    d)   Discus Thrower


    8).Elizabeth Wilson, who died recently, was a famous___________.
    a)   Child Story Writer
    b)   Hollywood Actress
    c)   English Rap Singer
    d)   English Comedian


    9).According to the census 2015 report, the total number of Lions in_______ has gone up to 523.
    a)   Gir Sanctuary
    b)   Corbett National Park
    c)   Kaziranga National Park
    d)   Kanha National Park


    10).Who is the first President of New Development Bank of BRICS Nations?
    a)   Sudhakar Pandey
    b)   Deepak Parikh
    c)   Ratan Lal
    d)   K V Kamath

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). c)   5). c)   6). b)   7). d)   8). b)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: