Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Among the following, which American state has recently hit by Torado?
    a)   Wisconsin
    b)   Illinois
    c)   Alabama
    d)   Texas


    2).Moody’s, one of the Global rating agency has downgraded local currency bank deposit rating and senior unsecured rating of three private lenders, which among the following is NOT one of them?
    a)   HDFC Bank
    b)   Axis Bank
    c)   ICICI Bank
    d)   Kodak Mahindra Bank


    3).Among the following, which was recently, signed a MoU with Mumbai Dabbawalas for deliveries?
    a)   Flipkart
    b)   Amazon
    c)   Olx
    d)   Ebay


    4).In Libor, ‘R’ stands for_______.
    a)   Rupee
    b)   Route
    c)   Rate
    d)   Revenue


    5).Which of the following is related to the Voyeurism Episode in Goa?
    a)   Reebok
    b)   Fabindia
    c)   Shoppers Stop
    d)   Levis


    6).Jitu Rai is related to which of the following sports?
    a)   Shooting
    b)   Swimming
    c)   Hockey
    d)   Wrestling


    7).What is the name of the Asteroid which was named after Malala Yousafzai?
    a)   874572
    b)   316201
    c)   387687
    d)   007201


    8).Chuka Lhyakhmo project was launched in which of the following states?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Jammu and Kashmir


    9).Which of the following country has banned the hospitals to provide medical assistance and diagnoses through online?
    a)   Germany
    b)   China
    c)   Japan
    d)   Russia


    10).What is Tree of Life?
    a)   It’s a painting
    b)   It is the Theme of WWF Summit
    c)   National Forest day theme
    d)   It’s an environment campaign

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). b)   8). d)   9). b)   10). a)


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: