Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Name the bank which has tied up with UAE exchange to provide instant fund transfer service to the Indians from Gulf nations?
    a)   HSBC
    b)   State Bank of India
    c)   Axis
    d)   ICICI


    2).Among the following which of the two industrial companies was decided to merge?
    a)   Aditya Birla Chemicals Ltd and Grasim
    b)   Grasim and TATA
    c)   TATA and Birla
    d)   Reliance and Grasim


    3).CTIIC has been launched in _______ to response for the enhanced cyber threats.
    a)   China
    b)   Russia
    c)   USA
    d)   Germany


    4).In NOFN, ‘F’ stands for_____
    a)   Function
    b)   Fiber
    c)   Foreign
    d)   Finance


    5).7th round of India Kenya Joint Trade Committee was held at?
    a)   Nairobi
    b)   Hyderabad
    c)   Bangalore
    d)   New Delhi


    6).REIT stands for?
    a)   Real Estate Investment Trust
    b)   Real Estate Income Trust
    c)   Real Estate Investment Tribunal
    d)   Revenue Earning Investment Trust


    7).Apple, a US based company has become the first company to reach a market value of _______?
    a)   $600 Billion
    b)   $700 Billion
    c)   $800 Billion
    d)   $900 Billion


    8).Which of the following company has acquired the Sunrise App?
    a)   Yahoo
    b)   Apple
    c)   Microsoft
    d)   Google


    9).Ongoing National Games are ____edition of the games?
    a)   35th
    b)   32nd
    c)   33rd
    d)   31st


    10).To monitor the atrocities perpetrated against________, a new web based application Atrocity Tracking and Monitoring System has been launched?
    a)   Foreigners
    b)   Women
    c)   Children
    d)   Dalits

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: