Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following is NOT true about Shanghai Cooperation Organization (SCO)?
    a)   It was formed by five countries
    b)   Established in 2001
    c)   Its 2015 summit was held in Ufa
    d)   Its headquarter is in Beijing


    2).Which of the following has launched “Nidhi Aapke Nikat”?
    a)   ICICI
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC
    d)   EPFO


    3).On winning 2015 Wimbledon Women’s Single title Serena Williams has won her ______ Wimbledon Women’s Single title.
    a)   4th
    b)   6th
    c)   10th
    d)   8th


    4).India has imposed anti-dumping duty on_____ imports from______.
    a)   Uranium, Australia
    b)   Charcoal, Brazil
    c)   Phenol, South Africa
    d)   Mobile chips, China


    5).Which of the following country has got major Non- NATO Ally status?
    a)   Tunisia
    b)   Turkey
    c)   Ukrain
    d)   Greece


    6).Banded Tit is a Species of ________.
    a)   Wasp
    b)   Butterfly
    c)   Turtle
    d)   Rhino


    7).In economic terminology, CBEC stands for- Central Board of _____ and Customs.
    a)   Essential
    b)   Extreme
    c)   Export
    d)   Excise


    8).What is the Capital of Kyrgyzstan?
    a)   Isfana
    b)   Bishkek
    c)   Kant
    d)   Dostuk


    9).Recently, ISRO has successfully puts five _____ satellites in Orbit.
    a)   Germany
    b)   UK
    c)   French
    d)   Russia


    10).What is the Percentage of India’s Population among the world’s population?
    a)   13.65
    b)   9.5
    c)   17.25
    d)   15.5

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). b)   7). d)   8). b)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews