Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    1).Who is the New Director of Indian Statistical Institute?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   Ravi Garikipati
    b)   Prof Sanghmitra Bandyopadhayay
    c)   Ali Smith
    d)   Vijai Sharma


    2).Which of the following football club has become the most valuable brand of the world football?
    a)   Bayern Munich
    b)   F C Barcelona
    c)   Manchester United
    d)   Real Madrid


    3).Who is the New Director General of National Security Guard?
    a)   R C Tayal
    b)   Naveen Singh
    c)   K V Rao
    d)   J C Chaudhary


    4).12th June was globally observed as________.
    a)   Human Right Day
    b)   World Health Day
    c)   World Global Warning Day
    d)   World Day Against Child Labor


    5).Where was the Fourth Migrant Resource Centre has been set up?
    a)   Mumbai
    b)   Kolkata
    c)   Chennai
    d)   Bangalore


    6).Where was the Indian Basketball Players Association launched?
    a)   Kolkata
    b)   New Delhi
    c)   Chennai
    d)   Mumbai


    7).Who has been appointed as the Entrepreneur in Residence of Flipkart?
    a)   Ravi Garikipati
    b)   N V Ratnakar
    c)   Bimal K Roy
    d)   R. Siddharamaiya


    8).Among the following private sector company which has signed PPA to set up 200 MW solar power plant in Ramanathapuram?
    a)   Lanco Infratech
    b)   TATA Power Limited
    c)   Adani Power Limited
    d)   Reliance India Limited


    9).In which of the following countries India has held its first trilateral dialogue?
    a)   Japan and Australia
    b)   England and France
    c)   China and Brazil
    d)   Australia and New Zealand


    10).IRENA Stands for_______.
    a)   Indian Renewable Energy Association
    b)   International Renewable Energy Agency
    c)   Indian Renewable Energy Agency
    d)   International Renewable Energy Association

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). a)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews