Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Finance Ministry has allowed _____ PSBs to raise funds from markets.
    a)   10
    b)   9
    c)   5
    d)   7


    2).Which of the following body has raised the India’s growth forecast to 7.2 % for the Current Fiscal Year?
    a)   IMF
    b)   WTO
    c)   UN
    d)   World Bank


    3).One Visa Scheme has come into force in India, that will allows Indians to travel to either of these countries _______on a single-visit visa from either country, on the same trip.
    a)   USA and Mexico
    b)   England and Ireland
    c)   Australia and Malaysia
    d)   Scotland and England


    4).To Understand the Global Climate Change, India has signed research collaboration with ______.
    a)   Norway
    b)   Japan
    c)   China
    d)   Russia


    5).Government has planned to revise the pollution norms for how many sectors in the country?
    a)   39
    b)   29
    c)   34
    d)   30


    6).Who is K Baskaran?
    a)   Director
    b)   Writer
    c)   Crime Journalist
    d)   Sports Journalist


    7).Narendra Modi has launched the first indigenously developed vaccine against_________.
    a)   Rota Virus
    b)   Ebola
    c)   Swine Flu
    d)   Jaundice


    8).Which of the following Indian e-Commerce Company is also selling apartments?
    a)   Quicker
    b)   Olx
    c)   Snapdeal
    d)   Flipkart


    9).Name the Website that has been launched to facilitate Monitoring of Supply of Cement and expedite its Purchase?
    a)   Indo-Cement
    b)   INAM-PRO
    c)   Cements of India
    d)   INAM-Indo


    10).Name the Indian Company which was chosen as the top employer in Europe for the third consecutive time?
    a)   TCS
    b)   Infosys
    c)   Wipro
    d)   CTS

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). a)   5). c)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: