Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 12th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).International Nurses Day is observed on_________.
    a)   May 9
    b)   May 10
    c)   May 11
    d)   May 12


    2).National Florence Nightingale Awards is given to which of the following professionals?
    a)   Singers
    b)   Nurses
    c)   Scientists
    d)   Teachers


    3).How many numbers of teams are taking part in IPL 2015?
    a)   13
    b)   12
    c)   8
    d)   10


    4).Which of the following city is yet to host the Indo=-Global Expo and Summit 2015 in July?
    a)   Hyderabad
    b)   Pune
    c)   Bangalore
    d)   Surat


    5).Government of India has granted in principal approval for setting up of _________ Green field airports in the country.
    a)   18
    b)   15
    c)   10
    d)   09


    6).Niramaya is a scheme which is related to________.
    a)   Child birth
    b)   Insurance
    c)   Medicine
    d)   Education


    7).BHEL has commissioned Bijlee Utpadan Thermal Unit in which state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Karnataka
    d)   Maharashtra


    8).Who is the New Chairman of National Safety Council?
    a)   Ratan Tata
    b)   Deepak Lal
    c)   Ajay Tomar

    d)   K Sathish Reddy

    9).Which of the following company has got approval from the US Department of Interior to explore oil in the Arctic?
    a)   Chevron
    b)   Shell
    c)   BP
    d)   Exxon


    10).Who has painted the famous painting- “Women of Algiers”?
    a)   Vincent Van Gogh
    b)   Leonardo Da Vinci
    c)   Pablo Picasso
    d)   Michelangelo

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). d)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews