Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Richie Benaud is a famous _________ cricket?
    a)   Australian
    b)   South African
    c)   England
    d)   New Zealand


    2).Who is the author of “Suleiman Charitra”?
    a)   Amit Rai
    b)   Harsha Bholae
    c)   Arun Lal
    d)   Kalyana Malla


    3).Which of the following country has won the Sultan Azlan Shah Cup 2015?
    a)   New Zealand
    b)   Netherlands
    c)   India
    d)   Australia


    4).Sahitya Shiromani Award is given in which of the following state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Maharashtra


    5).Which of the following Indian Company has invested 6 billion USD in the developing a giant gas field off the Mozambique coast over the period of four years?
    a)   OIL
    b)   BPCL
    c)   ONGC
    d)   All the above


    6).IMF- World Bank Spring Meeting 2015 was hosted at________.
    a)   Washington
    b)   New York
    c)   Boston
    d)   Austin


    7).What is the India’s Economy growth rate percentage in this fiscal year, according the Morgan Stanley’s statement, which is one of the multinational financial services corporation?
    a)   8.1
    b)   7.9
    c)   7.3
    d)   7.8


    8).Guenter Grass has passed away recently, who has won Noble prize for________.
    a)   Literature
    b)   Chemistry
    c)   Physics
    d)   Peace


    9).Which if the following state has launched Industrial Tourism to showcase its development?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    10).Which is the India’s largest trading partner in Europe?
    a)   Italy
    b)   UK
    c)   France
    d)   Germany

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). a)   9). d)   10). d)



    / 5. Reviews