Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Update
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In India 30% of total Foreign Direct Investment was attracted by which state?
    a)   Maharashtra
    b)   Karnataka
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    2).Which is the only Indian City that has been listed in the latest Global Financial Centre Index?
    a)   Hyderabad
    b)   Chennai
    c)   Mumbai
    d)   Bangalore


    3).World Ocean Science Congress 2015 was held at______.
    a)   Goa
    b)   Kerala
    c)   Mumbai
    d)   Kolkata


    4).What is the India’s Rank in World Press Freedom Index 2015?
    a)   105
    b)   112
    c)   121
    d)   136


    5).World Radio Day was observed on_______.
    a)   February 11
    b)   February 12
    c)   February 13
    d)   February 14


    6).To Review the Traffic growth in both passenger and freight of railways, ______ members committee has been constituted?
    a)   eight
    b)   nine
    c)   ten
    d)   eleven


    7).Who is Kesava Reddy?
    a)   Telugu Singer
    b)   Telugu Novelist
    c)   Telugu Poet
    d)   Telugu Politician


    8).Which state has recently celebrated its fourth river festival?
    a)   Bihar
    b)   Manipur
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Madhya Pradesh


    9).Among the following company, which has received the amount of Rs. 1,172 crore contract by Global Fund to Supply anti-retroviral drugs?
    a)   Ranbaxy
    b)   Dr. Reddy
    c)   Cipla
    d)   Dabur


    10).Which of the following movie was selected as the Best Movie of 2015 in Bafta Film Awards?
    a)   Hangover 2
    b)   Boyhood
    c)   Hulk
    d)   Avengers

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: