Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the name of the Helicopter-launched version of Nag Missile?
    a)   Bijli
    b)   HeliNa
    c)   Aakash
    d)   Varun


    2).Ufa Declaration 2015 is related to__________.
    a)   7th BRICS Summit
    b)   Euro Summit
    c)   AIIB Summit
    d)   Greece Bailout Summit


    3).Internet Saathi has been launched by__________.
    a)   Infosys
    b)   Wipro
    c)   Yahoo
    d)   Google


    4).Who is the author of the book-“Green Signals: Economy, Growth, and Democracy in India”?
    a)   Varun Das
    b)   Tom Altar
    c)   Jairam Ramesh
    d)   Akshay Ganguly


    5).Rashtriya Avishkar Abhiyan has been launched by__________.
    a)   Ministry of Human Resource Development
    b)   SME Ministry
    c)   Agriculture Ministry
    d)   Home Ministry


    6).What is the Theme of World Population Day 2015?
    a)   Prepare a better world for future
    b)   For a sustainable development
    c)   Rise and Rise of Masses
    d)   Vulnerable Population in Emergencies


    7).Novak Djokovic is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Hockey
    c)   Badminton
    d)   Cricket


    8).NABARD has planned to provided________ as credit to farmers for irrigation over the next three years.
    a)   25,000 cr rupees
    b)   40,000 cr rupees
    c)   35,000 cr rupees
    d)   30,000 cr rupees


    9).Which of the following state has decided to invest Rs. 30,000 cr for expediting power projects?
    a)   Karnataka
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Telengana
    d)   Tamilnadu


    10).Which of the following state is related to Regulation of Visitors, Tenants and Migrants?
    a)   Gujarat
    b)   Karnataka
    c)   Manipur
    d)   Maharashtra

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). c)   5). a)   6). d)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews