Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).Which of the following state has launched Mee Bhoomi?
    a)   Punjab
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Assam
    d)   Gujarat


    2).As per WHO latest report how many people worldwide lack access to essential health?
    a)   400 million
    b)   500 million
    c)   250 million
    d)   300 million


    3).Which campaign has been newly announced in the Bihar @ 2015 Vision Document?
    a)   Sabse Aage Bihar
    b)   Badh Chala Bihar
    c)   Mahaan Bihar
    d)   Future Bihar


    4).Who is the creator of Chandigarh’s iconic Rock Garden?
    a)   Vikrant Singh
    b)   Kartaar Singh Chandpuria
    c)   Susan Anand
    d)   Nek Chand Saini


    5).Which is the world’s largest oil producer, as per British Petroleum report?
    a)   Turkey
    b)   Iran
    c)   US
    d)   China


    6).What is the Theme of World Day Against Child Labour 2015?
    a)   Say No to Child Labour
    b)   No to Child Labour, Yes to Quality Education
    c)   Say yes to Child Education
    d)   Each one, Teach one


    7).Singhey Khababs Sindhu festival is related to which of the following place?
    a)   Ladakh
    b)   Simla
    c)   Delhi
    d)   Sri nagar


    8).US opened probe against Indian IT giants _________for H1B visa violations?
    a)   TCS, HCL
    b)   TCS, Infosys
    c)   HCL, Wipro
    d)   TCS, Wipro


    9).Wes Hall, who has been inducted into ICC Hall of Fame, is from________.
    a)   South Africa
    b)   Australia
    c)   England
    d)   West Indies


    10).Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) has imposed a penalty of Rs. 50 lakhs to which of the following Insurance Company?
    a)   Aviva Life Insurance
    b)   Future General Life Insurance
    c)   LIC
    d)   NICL

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). b)   4). d)   5). c)   6). b)   7). a)   8). b)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews